Év végi UV-zgatás

 2011.12.02. 23:51

Itt van a december. Lesz egy hagyományos és egy újdonságnak számító dolog az év utolsó hónapjában Budapesten. Idén az újdonság a mikulásvillamos lesz ill. a fényvillamos is közlekedik a részletekre kitérek csak ahhoz kattints a továbbra.


Szóval idén december 4.-9.-ig mikulásvillamos közlekedik a 2A villamos vonalán. A kidekorált szerelvényben melynek a dekorációját egy pályázaton nyertes személy/csoport készítette el a kicsik találkozhatnak a mikulással. A nagyobbaknak pedig ideális fotótéma lekapni a rakparton vagy valami fantáziátlan helyen. A szerelvény a csatolt alapmenetrend szerint közlekedik és normál díjszabás szerint vehető igénybe!  

Mikulásvillamos menetrendje a link alatt!

A mikulásvillamos 3885-3888-as páros lesz. 

A szerelvény 4.-én vasárnap fordul egyet a közlekedésbarátok kedvéért is. 12:50-kor indul a Zuglói kocsiszínből majd, onnan a Deák Ferenc térre áll ki, ahol 14:30-15:45 között pihen, majd utána továbbáll a többek között a Szabadság hidat is érintve a 2-es vonalára.

A karácsonyi fényvillamos már-már védjegyévé kezd válni Budapestnek, a LED fénysorokkal kidíszített szerelvény december 9.-én az utolsó mikulásvillamos után áll be, ami eléggé sajnálatos hiszen közös együttállást nem lehet összehozni. A villamos a 2-es és a 61-es vonalon közlekedik majd. A menetrendjét csatolom. A szerelvény hétfőtől-szerdáig, a 61-es, csütörtöktől-vasárnapig pedig a 2A vonalon közlekednek. Az első nap 16:50-től közlekedik. A szerelvény pedig 16.-ától kezdődően minden pénteken 20:55-kor, elindul a közlekedésbarátok kedvéért egyet a városban.

A pénteki fotós útvonal a következő:

december 16: Budafok-Kamaraerdő
december 23: Újpest-Káposztásmegyer
december 30: Kőbánya
január 6: Pesterzsébet-Kispest
 

A menetek mindig minden körülmények között 20:55-kor indulnak a Boráros térről. Az alapmenetekben normál díjszabással, a turné útvonalon pedig 400 Ft. járművezetői jegyár fejében lehet utazni. Mint minden jónak ennek is végeszakad, a szerelvény utoljára január 6.-án közlekedik.

A fényvillamost pedig 3873-3898 páros adja. Az elmúlt évekkel ellenben a középső ajtókat nem zárják le és nem rakják teli fényfüzérrel. 

A fényvillamos menetrendje:

2A: Boráros tér H - Jászai Mari tér - Boráros tér H

61: Széll Kálmán tér M - Móricz Zsigmond körtér - Széll Kálmán tér M

Zárószóként sikeres fotózást, kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerben gazdag újévet kívánnék ha már vetted a fáratságot, hogy végigolvasd. 
 

Szerkesztés:

Mikor a különböző helyeken beajálgattam a cikket ott feltüntettem de itt lemaradt a forrásmunka:

Nosztalgia villamosozás, facebook-közösség

Indóház online

A BKV hivatalos oldala
Index fórum.

A bejegyzés trackback címe:

https://djgaborphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr983432888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása